Bygg din städverksamhetsportfölj

Om du redan försöker bygga upp din städverksamhetsportfölj betyder det redan att du är riktigt nära att börja driva ditt hemstädföretag.

Det du lägger i din portfölj blir din kunds sätt att utvärdera din kompetens och erfarenhet som vaktmästare. Så du kommer att inkludera fotografier, några broschyrer, flygblad, broschyrer, några rekommendationsbrev och några vittnesmål från dina tidigare kunder och, om tillämpligt, några tidningsklipp som presenterar dig som vaktmästare eller ditt nybildade företag. Men sedan är nästa fråga, om du är ny städare och din städverksamhet inte är klar än, hur får du tag i dem?

Att samla material till din portfölj kan vara ett dilemma om du inte vet vad du ska göra. Här är några tips på hur du får tag i dessa material även om du precis har börjat som vaktmästare.

fotografier

Det du behöver är bilder på ditt arbete. Så det betyder inte att det måste vara kundens hem. Det viktiga är att det är bevis på ditt arbete. Så du kan verkligen städa ditt eget hus och ta några bilder på det. Du kan också fråga dina nära vänner och familj om du kan städa deras hem, i utbyte mot tillåtelse att ta bilder av de områden eller rum du har servat och inkludera dem i din portfölj. De goda nyheterna med denna strategi är att vänner och familj är mycket villiga att hjälpa dig att starta ditt nya företag. Om det är något de kan göra för ditt städföretag, nystartade saker och allt, kommer de definitivt att göra det.

Du kan faktiskt till och med påpeka för dina kunder som tittar på din portfölj att ett visst fotografi är av ditt eget hem, där du tror att vissa produkter är bättre för rengöring av vissa material. I själva verket är detta också marknadsföring av städföretag. Om du tror på dina egna produkter och tjänster, om du är tillräckligt bra för ditt eget hem, kommer människor också att ha mer förtroende för dina tjänster.

vittnesmål

En annan marknadsföringsstrategi för städföretag är att ha vittnesmål eller rekommendationsbrev från kunder eller de du har tillhandahållit städtjänster till. Precis som på bilderna kan du städa dina vänner och familjs hus i utbyte mot ett ärligt omdöme. Det här är kundkommentarer – på papper. Senare kan du lägga till nya från betalande kunder.

Tja, hemstädverksamheten är också en växande trendverksamhet. Så håll din portfölj uppdaterad med intyg från workshops och seminarier om det också.

Leave a Comment