Business Taxi Etiquette – Tips om korrekt sittplatsprotokoll

Från att ropa taxi till att ge föraren dricks, taxiresor har sitt eget protokoll. Oavsett om du är värd, juniorchef eller gäst, att skapa positiva intryck när du reser med taxi inkluderar att veta var man ska sitta, hur man sätter sig i fordonet och hur man tar sig ut. Hur du beter dig i dessa situationer är bara en del av den positiva bilden du behöver projicera till världen.

När du reser med en grupp affärspartners avgör rangen och hierarkin för dina resesällskap prioritet. Kunderna är de viktigaste medlemmarna i gruppen, ovanför företagets högsta chefer. Juniorchefer bör sitta senare än andra i de minst önskvärda stolarna eller fråga gruppledaren var du ska sitta. (I taxibilar är mittsätet längst bak det mest obekväma och passagerarsätet längst fram är det farligaste.) Juniorchefen, inte en gäst, bör sitta i framsätet om det finns lite utrymme i passagerarsätet tillbaka . Kvinnor följer denna företagsrankning och statusetikett snarare än den sociala könsetiketten och sitter därefter.

När två personer färdas i en taxi frågar den yngre chefen var han ska sitta och kliver sedan först upp på taxikanten och glider ner vid behov.

En taxichaufför kan eller kanske inte öppnar dörrarna för passagerare. Om en man och en kvinna reser tillsammans i affärer kräver goda seder fortfarande att han håller dörren åt henne och släpper in henne först. Kvinnan sitter på passagerarsidan bak; mannen går bakom taxin och sätter sig bakom föraren. Vid ankomsten till destinationen, om båda passagerarna delar priset, ger kvinnan sin del till mannen medan de fortfarande sitter i taxin. Mannen går ut först, lämnar dörren öppen för henne och betalar sedan föraren utanför.

Det är brukligt att betala för en taxiresa kontant; men om du föredrar att betala med kreditkort eller check, klargör detta med föraren innan du sätter dig i taxin. Dricks beror på resans längd och om föraren tillhandahöll extra service eller inte. Vanligt dricks är 15 till 20 procent av biljettpriset, eller mer om chauffören hjälpte till med bagage eller gjorde extra stopp.

När du reser i affärer representerar du ditt företag och allt du gör speglar dig och ditt företags rykte. Att uppdatera din taxitagg kommer att säkerställa att de intryck du gör på andra säger rätt saker om vem du är.

Leave a Comment