Boksammanfattning: Snabba pengar – Snabba pengar i långsamma tider – Av Mark Victor Hansen och Robert Allen

Den här boken är en New York Times bästsäljare och jag förstår varför. Om du inte är bekant med författarna är de träffar. Mark Victor Hansen är medförfattare till Chicken Soup for the Soul med Jack Canfield. Denna bok och serie har sålts i över 65 miljoner exemplar. Det här är verkligen otroligt. Jag läste en av Robert Allens böcker i slutet av 90-talet som heter Multiple Streams of Income. Det här var och är en bra bok och är mer aktuell idag än någonsin tidigare. Tänk på det. För år sedan kunde en person arbeta och försörja familjen och då var båda makarna tvungna att arbeta för att försörja familjen. I tider som dessa räcker det inte med två personer som arbetar på grund av sysselsättningssituationen och prispress på levnadskostnaderna. Flera inkomstströmmar visar kraften i att få dina pengar att arbeta hårdare än du på många områden. Jag kommer att profilera den här boken i en framtida sammanfattning.

Varför är detta viktigt för mig?

Genom att be dig investera din tid för att läsa två böcker i en, måste det vara värt det. Den här boken är värd besväret eftersom den talar om vikten av återkommande intäktsströmmar. Att skapa system som betalar dig varje månad är huvudnyckeln till rikedom. Det konceptet undviker de flesta, varför den här boken och de andra böckerna av dessa författare är värda att läsa.

Incitament driver beteende. Detta är en av de mest kraftfulla begreppen av det mänskliga tillståndet. Tänk på det. Har du någonsin försökt gå ner i vikt och misslyckats? Vad var ditt övertygande “varför” för att du gjorde det? Om det var för att du vill att dina byxor ska vara en storlek mindre så är det inte en stor anledning, men om din energi tömdes och du var riktigt olycklig så MÅSTE du byta och det är ett övertygande incitament. Övertygande incitament driver beteende så att när det finns tillräckligt med smärta, kommer förändringar att ske.

Den här boken vänder sig till vänster och höger hjärna. Det är två böcker i en. Det finns en fiktiv berättelse om en hjärnagrupp och det finns en fackbok om fakta, siffror och “how-to”-handlingar. I denna sammanfattning kommer vi att prata om tre huvudsakliga saker:

1. Wow nu – Har du någonsin blivit imponerad av något? Kan du komma ihåg tydligt? Wow Now, i ett nötskal, handlar om att du inte bara visualiserar din framtid, utan virtualiserar den. Det betyder att du måste föreställa dig det med hela ditt sinne och din kropp. Kom ihåg att tankar är saker. IPOD föddes i sinnet hos någon på Apple. Wow Now designades för att överraska dig genom att virtualisera din framtid med alla 5 sinnen. En annan viktig komponent i detta är att tysta din inre gråtande bebis. Blair Singers bok, kallad Little Voice, talar om detta koncept i detalj.

Din lilla röst, om den lämnas okontrollerad, visar sig vara din inre kritiker. Detta är viktigt eftersom det är den främsta orsaken till passivitet och en medioker livsstil. Det här är rösten som säger, “Jag är inte tillräckligt bra”, “Jag kan inte göra det här”, “och Cash in a flash är ett skämt och det är inte möjligt”. Alla dessa ursäkter kommer från den primitiva hjärnan designad för att skydda dig. Det är kamp eller flykt. Om du ser en björn i skogen tänker du inte på vad du ska göra. Ditt adrenaline slår in och du reagerar. Den negativa inre kritikern vill inte att du ska misslyckas och är väldigt riskvillig. Det är därför 82 % av amerikanerna säger att de vill skriva en bok och bara 5 % gör det.

Dina drömmar måste vara större än dina rädslor!

2. The Winner Within – The Winner Within är din inre röst som kommer från ditt hjärta. Det är här den sanna passionen för livet bor. Den inre kritikern kommer från ditt huvud. Vid profilering av flera böcker sticker en tydlig poäng ut. De mycket framgångsrika människorna i ALLA böckerna älskar det de gör för att leva. Ingen av dem skulle kalla det arbete. Warren Buffett, världens största investerare, älskar att samla pengar och se dem växa. Han vill inte tjäna några extra dollar, HAN ÄLSKAR ATT LAGER PENGAR. Om du verkligen lyssnar på de orden kommer du att se skillnaden.

3. Dream Team – I Napoleon Hills bok, Laws of Success, berättar han om kraften i Mastermind-gruppen. Det här konceptet är verkligen enkelt. Två huvuden är bättre än ett. Av alla inlärningstekniker är mentorer och föreningar överlägset bäst. Mastermind låter dig efterlikna det bästa av det bästa. Om du vill driva företag som Steve Jobs, studera honom. Ta reda på vad som motiverar dig. Om du vill växa ditt företag från X till 10X, leta efter ett team som redan har gjort det. Det kommer att spara dig år av huvudvärk. Ta det ifrån mig; Jag slösade bort mycket tid på att försöka komma på det själv. Detta visade sig vara ett enormt slöseri med tid. Saker som tog åratal att “lära sig” genom försök och misstag kunde ha slutförts på månader med hjälp av mentorer och mentorer.

Cash in a Flash är en utmärkt resurs från två mycket framgångsrika författare. Båda tillför sin unika karaktär och principerna de delar är solida.

När du väl kommit förbi de mentala begränsningarna hos din inre gnällare är “hur man” lätt. Att skapa starka kassaflöden Inkomstströmmar med hjälp av fastigheter, licensiering och information är mycket starka koncept som kräver lite kontantinvesteringar. Det kräver studier och tid.

Jag hoppas att du tyckte att denna korta sammanfattning var till hjälp. Nyckeln till varje ny idé är att arbeta in den i din dagliga rutin tills det blir en vana. Vanor bildas på mindre än 21 dagar. En sak du kan ta med dig från den här boken är hjärnans kraft. När du har ett problem du vill lösa, prata med någon som redan har löst det, vilket är vad mentorskap handlar om. Gör detta dagligen och bra saker kommer att hända. Med kraften i internet är allt möjligt och nästan alla svar är till hands. Gå in i den idén dagligen och hela din värld kommer att förändras.

Leave a Comment