Blockchain webbhotell

Den senaste tidens anmärkningsvärda ökning av Bitcoin-priserna har väckt fantasin hos många investerare, men Blockchain-teknik handlar inte bara om pengar. I den här artikeln kommer vi att titta på den betydande inverkan denna revolutionerande teknik kommer att ha på klassiska webbhotelltjänster.

Begreppet kryptovaluta är inte raketvetenskap. Faktum är att detta växlingsmedium inte är mer komplicerat än traditionell valuta. Den behöver dock en säker och pålitlig miljö där den kan fungera, och detta tillhandahålls av Blockchain.

Vad är Blockchain? Det finns många missuppfattningar om det, men för denna artikels syften, låt oss helt enkelt definiera det som ett distribuerat kalkylblad. Vi är alla bekanta med Excel eller Open Office-kalkylblad, men det som gör Blockchain så attraktivt är sättet det distribueras.

Precis som Torrent-filer är Blockchain ett peer-to-peer-nätverk där det inte är nödvändigt att garantera förtroende mellan parterna. Tack vare modern kryptografi upprätthålls förtroendet på nivån för en enda post snarare än den part som är värd för den.

Okej, nu förstår vi grunderna i kryptovaluta-revolutionen, men hur, kan vi fråga oss, påverkar detta webbhotelltjänster? I huvudsak, i sin enklaste form, föreslår detta att du inte bara säljer dina tjänster i din lokala valuta, utan också Bitcoin och andra kryptovalutor.

Detta är dock inte slutet på revolutionen. Bitcoin och andra digitala valutor behöver elektroniska plånböcker för att fungera och därför finns det en enorm potential för traditionella webbhotellleverantörer. Om du har dina kunders förtroende och du är värd för deras webbplatser, varför inte vara värd för din bemannad parkering?

Varje kryptovalutaoperation är en de facto transaktion mellan två elektroniska betjänter. Varje utbyte underhålls genom plånboken och du kan också tillhandahålla ett gränssnitt för dina kunder att komma åt den. Denna faktor är avgörande för att till fullo förstå vilken effekt Blockchain kan ha på ditt webbhotell.

Som sagt, Blockchain handlar inte bara om pengar. De senaste versionerna av deras protokoll ger också möjlighet att ingå vilken typ av kontrakt som helst mellan parterna, oavsett om det är ett kabel-tv-abonnemang eller någon annan typ av konto. De måste alla förvaras någonstans, och det finns en plats för webbhotell att vara inblandade.

Plånboken är därför nyckeln till att fullt ut utnyttja potentialen i Blockchain. När du förstår detta, vad ska dina nästa steg vara?

Leave a Comment