Bestämma franchisekostnaden som bäst passar dina behov

Kostnaden för franchisen kan och kommer att avgöra längden på din tid i verksamheten.

Det finns flera nyckelfaktorer när man analyserar den initiala kostnaden för franchising av ett företag. Din investeringsbeslutsamhet kommer att baseras på dina specifika mål med den specifika affärsmodellen. Ta reda på värdet av marknadsföringskostnader, initial affärsinställning (material, utrustning, inventarier, personal, försäkringar, etc.), dina konkurrenter lokalt eller virtuellt, och viktigast av allt, ROI (avkastning på investeringen).

En förskottskostnad för franchising kan ge en ny företagare en snabb avkastning på sin investering eller en möjlig positiv avkastning på investeringen som kan försenas i flera år framöver.

Tyvärr är den nuvarande ekonomiska situationen som inte bara detta land går igenom, utan alla andra länder i världen också en avgörande faktor för varaktigheten och vinstmarginalen för alla unga franchiseföretag. Men det finns några branscher där din förhandskostnad för franchising fortfarande anses vara i det lönsamma intervallet med en ännu bättre ROI än traditionella franchisemodeller.

Låt oss se några.

En franchisekostnadsjämförelse av flera populära branschmodeller

Följande är en kort genomgång av bara några få affärsmodeller, från de högsta franchisekostnad till det lägsta. Den första är:

  • snabbmatsfranchising – Medan de flesta människor dyker in i snabbmatsköp oftare än de skulle göra på en typisk restaurang, kan idén att investera i en McDonald’s, Burger King och kanske till och med en Dunkin Donuts-franchise tyckas vara en lukrativ franchise att investera i. typiska snabbmatskedjan restaurang kommer i genomsnitt mellan $80.000 till $100.000 initialt. Fortfarande inom en budget franchisekostnad för de flesta småföretagare är oddsen för att hitta tillgängligt kapital och investerare som är villiga att investera sina medel i en låg ekonomi extremt svåra.
  • typisk restaurang – Håller sig fortfarande medelmåttig franchisekostnad från $80 000 till $100 000 till att börja, svårigheterna ökar med att upprätthålla en lönsam verksamhet. Långa kontorstid, högt tempo, många anställda, för att inte tala om de höga driftskostnaderna för att hålla en restaurang i enlighet med hälsolagstiftningen, franchisekostnad fortsätter att öka. För att inte nämna, att se en positiv ROI varierar mellan 7 och 10 år, medan forskning visar att den genomsnittliga verksamheten bara förblir öppen i 3 till 5 år. Något att verkligen tänka på!
  • varuhus – Även om den genomsnittliga personen alltid tar sig tid att besöka ett varuhus, med tanke på deras svåra personliga ekonomiska situation, kan kostnaden för att hålla ett varuhuslager ensam vara lite överväldigande. För att inte tala om att den initiala kostnaden för franchising kan nå 1 miljon dollar. Där! Personalkostnader, energikostnader och företagskostnader kan nå obestämda nivåer som inte ens de största varuhusen klarar av. Circuit City-butiker är ett bra exempel. Som barn minns jag att jag besökte flera Circuit City-butiker för att nyligen ta reda på hur man ansöker om konkurs. Ännu en annan att se svårigheterna med denna ekonomi är Ashley Furniture Stores. Alla utom några är kvar och inte så långt ifrån nu kommer det inte att finnas några kvar. Riktigt tråkigt med tanke på att jag köper ALLA mina möbler från Ashley’s.
  • virtuell verksamhet – Hur svårt det än kan tyckas för vissa småföretagare, så finns den virtuella världen bland oss. Från att surfa på nätet på din PC eller MAC till att surfa online med din smartphone, de flesta nya kunder skaffas genom användningen av det kraftfulla Internet. Med hänsyn till en extremt låg franchisekostnad (i genomsnitt mellan 2 000 $ och 20 000 $, beroende på typen av företag i toppskiktet), är obegränsad räckvidd för att locka kunder och bygga en lojal följare av ditt franchisevarumärke extremt kraftfullt. I genomsnitt har de mest lönsamma virtuella affärsmodellerna INGA lager, INGA omkostnader, INGA stora franchisekostnader, INGA hyra, INGA försäkringar och framför allt möjligheten att ställa in dina öppettider som du vill. Och även i dagens ekonomiska nedgång har den virtuella industrin haft mycket lite att göra med vår finanskris, med tanke på kostnaderna för franchising, medan den typiska franchisen kämpar bokstavligen dagligen för att hålla sina dörrar öppna. Snacka om stressigt när du som franchiseägare har ansvaret för den ekonomiska undergången för de under dig!

Kostnaden för franchising är inte allt det verkar vara

Som du läser ovan finns det flera fakta att ta hänsyn till i en franchisekostnad som kan vara extremt viktig och mycket farlig om den inte genomtänks och undersöks ordentligt. Men är det allt som krävs för att äga en franchise?

Uppenbarligen inte! Den viktigaste kostnadsfaktorn att överväga är den faktiska fysiska tiden du kommer att ägna åt att bygga den specifika franchisen.

Som entreprenör har du förmodligen redan insett hur mycket engagemang som krävs för att skapa ett framgångsrikt företag. Men att känna till och faktiskt implementera denna hängivenhet, 16 timmar om dagen, ibland 7 dagar i veckan, kan vara lite överväldigande, både fysiskt och mentalt.

Framför allt är det just därför jag personligen, som entreprenör, satte detta som mitt största fokuspunkt och inte kunde tänka mig att behöva vara borta från min växande familj så länge. Jag har investerat i den virtuella affärsmodellen online och jag föreslår att du gör detsamma.

Besök länken nedan för att se och lära dig mer om den billiga franchise-affärsmodellen som har byggt upp hundratals framgångsrika entreprenörer runt om i världen.

Leave a Comment