Behöver min högtryckstvättföretagsplattform ett USDOT-nummer?

När jag kom till högtryckstvättbranschen hade jag åkt ut i över tjugo år som kommersiell chaufför. Jag tänkte på hur skönt det skulle vara att vara fri från alla dessa transportregler som har varit en så svår del av min karriär.

Jag kunde inte ha mer fel. Inte långt efter att jag började städade jag boende för en polis. När jag rullade ihop slangen efter att ha slutat frågade han mig hur mycket min lastbil och släp vägde.

“Jag vet inte, jag licensierade den för extra tonnage så att jag inte skulle vara överviktig”, var mitt lätta svar. Jag var absurt stolt över att jag hade tagit mig tid och ansträngning att inte svika mina licenser och förväntade viktgränser.

“Var är ditt DOT-nummer?” var hans nästa lätta fråga.

Jag, som så många andra högtryckstvättentreprenörer i mitt område, hade inte ens tänkt på detta grundläggande krav för att köra kommersiella fordon. Efter en böter på 100 $ gjorde jag en poäng med att rätta till situationen. Jag har mitt DOT-nummer.

Att försöka avgöra om du behöver ett DOT-nummer eller inte kan vara en svår fråga, och det finns vissa delstatsspecifika krav att hålla utkik efter, men min klient sa att det är ganska grundläggande: “Om du har en lastbil eller släp med företagsskyltar, och/eller en släpvagn med mer än en axel, jag skickar en biljett till dig om du inte har ett USDOT-nummer.”

Faktiska krav finns på US Department of Transportation webbplats. Det finns en enorm mängd information där och resurser som hjälper dig att förstå det hela. Det finns till och med ett frågesport online som hjälper dig när du försöker avgöra om du behöver ha DOT-numret eller inte.

Kraven är ganska grundläggande och är som följer. Du behöver ett USDOT-nummer om:

o Köra fordon över 10 000 pund,

o Transportera mellan 9 och 15 passagerare (inklusive föraren) mot kompensation,

o Transportera 16 eller fler passagerare, eller

o Transport av farligt material i mellanstatlig handel.

Du bör vara medveten om att när du väl har fått ett USDOT-nummer finns det några krav på journalföring som följer med det. Om du till exempel bär farliga material som natriumhypoklorit i stora mängder, eller brandfarliga vätskor som din maskins bränsle och en reservtank eller två bränsle, vänligen notera detta. Du måste också registrera dig som HAZMAT-transportör och föra register över material och kvantiteter som transporteras. Du kommer att behöva implementera ett säkerhetsprogram och en förarkvalifikationsrekord, såväl som förarens servicetimme.

Det låter som mycket byråkrati, men det är vad som krävs för att vara ett legitimt högtryckstvättföretag som driver maskiner som faller under transportdepartementets reglerade riktlinjer. Det är en kostnad för att göra affärer och måste vara en del av din affärsplan. Det är bra att komma ihåg att dessa register är relativt enkla och kan baseras på register du redan har.

Enligt min erfarenhet är säkerhetsföreskrifterna för motortransporter öppna för flera tolkningar, så det är förmodligen en bra idé att kontrollera med din delstats DOT, såväl som den lokala avdelningen för transporttillsyn i din stat. De bör ha den aktuella informationen som behövs för att hjälpa dig att följa efterlevnaden. USDOT-webbplatsen har länkar till alla statliga DOT-webbplatser.

Återigen, information kan vara motsägelsefull, så hitta de bäst informerade personerna du kan, böterna ökar kraftigt från mina ynka hundra dollar. Satsa inte företaget på en anställds ord, ställ de frågor du behöver för att få så tydliga svar som möjligt.

Leave a Comment