Beanie Baby Trading Cards är de förlorade samlarobjekten från en era av popularitet

hattdockor

Beanie Babies började produceras 1993 och gick i full produktion 1994. De såg inte riktigt popularitet förrän under senare hälften av 1995. 1996 släpptes “Miniature Beanies med McDonald’s Happy Meals. Alla, även mamma och pappa, de Deras popularitet nådde den punkt där till och med invandrare inom USA sålde Beanie Babies på utbytesmässor.

Beanie Babies från 1996-1999 köptes av samlare för återförsäljning och det kom till den punkt att de inte längre var en värdefull vara för att få en bra avkastning på din investering i dem. Den 31 december 1999 var Ty tvungen att avsluta sin produktion på grund av deras mättnad på begagnatmarknaden. Ingen ville ha dem längre. På höjden av deras popularitet var 10% av eBay-försäljningen “Beanie Babies”.

Den 2 januari 2000 började Ty produktionen på Beanie Babies igen två dagar efter att de slutat med produktionen. Vissa säger att omstarten berodde på efterfrågan och andra säger att omstarten berodde på en ekonomisk strategi av Ty. Jag kan lugnt säga att andrahandsmarknaden svämmade över av Beanie Babies till den grad att de inte kunde ge bort, “inte ens om du bad någon att ta dem.” Ty startade om produktionen den 2 januari 2000, två dagar efter att produktionen avslutats, i begränsade mängder så att folk inte kunde lägga ut dem till försäljning samma dag som de köpte dem och mätta begagnatmarknaden till punktvärdet kollaps.

Vanliga kort för Beanie Baby

* Första upplagan, serie 1 november 1998

* Första upplagan, serie 2 mars 1999

* Andra upplagan, serie 3 juli 1999

* Andra upplagan, serie 4 november 1999

Beanie Baby Cards dök inte upp förrän i november 1998 och var döda vid ankomsten förrän i början av 1999 då det tillkännagavs att korten höll på att gå i pension. Efter att korten tagits ut togs det återstående lagret av dem snabbt ut. Efter tillkännagivandet att de skulle gå i pension, vilket ledde till en snabb försäljning, släppte Ty Series 2-kort i mars 1999.

Beanie Babies Cards Issue 1 Series 1 hade 504 000 lådor tillverkade i början av november 1998 och korten var inte lika vackra. Det var bara foton ovanpå foton som var gammal teknik. År 1994 tillverkade sportkortsindustrin handelskort som gick utöver den enkla designen som producerades av Ty. Min gissning är att det är därför Tys handelskort dog på hyllan tills de, naturligtvis, blev pensionerade.

594 000 lådor av den första upplagan av serie 2 producerades och släpptes i mars 1999 och såldes slut innan de nådde butikshyllorna. Korten som träffade återförsäljarnas hyllor hade köpbegränsningar och högre priser. Serie 1 1st edition-korten var dåligt designade och billiga och saknar tilltal och du kan se i serie 2 1st edition-korten att samma dåliga designkvalitet bibehölls på grund av de fysiska dockornas popularitet.

I juli 1999 släpptes Series 3 2nd Edition-kort. 751 332 lådor släpptes. Grafiken har uppdaterats och är mer tilltalande för ögat. Den här serien av kort är mycket tilltalande för ögat och kommer troligen att vara ett mer önskvärt kort för den genomsnittlige samlaren. Om du tittar på designkvalitet, är Series 3 2nd Edition-kort där du vill vara. Bakgrunderna är inte lika suddiga och texten är kontur i 3D. Serie 1 och 2 är en stor besvikelse med designtekniken som producerades i serie- och sportkort under senare hälften av 1990-talet.

I november 1999 släpptes den senaste utgåvan av Beanie Baby-korten. Den andra upplagan av Series 4 släppte 620 000 kartonger med kort till allmänheten. Dessa kort fortsatte med samma designkvalitet som korten i 2:a upplagan av serie 3. Som nämnts ovan, i december 1999 tillkännagav Ty slutet för Beanie Baby-dockor och med det kom också slutet på korten. Även om Ty producerade begränsade mängder Beanie Babies i januari 2000, har korten till denna dag aldrig återvänt.

Beanie Baby-kort kan fortfarande erhållas för $1,00 till $5,00 styck på eBay, Ecrater och andra kortmarknader, beroende på säljaren. Dessa kort är kraftigt undervärderade på grund av bristen på lust som orsakas av överproduktionen av Beanie Baby-dockor. I skrivande stund kommer att gå till eBay för att hitta dessa kort ge mycket få resultat för varje enskilt kort du vill ha. Du kan förvänta dig att hitta hundratals och hundratals av dessa kort på eBay från en mängd olika säljare, men så är inte fallet. Eller har folk gett upp att försöka sälja de kort de har eller helt enkelt inte behöver sälja?

Dessa kort, alla serier, producerades i bara 1 år. November 1998 till november 1999 är för alla Beanie Babies förr och nu. Sportkort, seriekort kan ha varje spelare eller karaktär producerad varje år i många år. Inte så för Beanie Babies. Dessa kort är samlarobjekt från ett år under tillverkningen av en extremt populär Ty-produkt. Det finns många små samlarkortsuppsättningar på andrahandsmarknaden som bara tillverkats en gång och på grund av bristande popularitet inte reproduceras.

Kommer dessa Beanie Baby-kort någonsin att nå populariteten hos dockorna som gjorde kort möjliga? Om jag var tvungen att spekulera om det, skulle jag säga att en dag kommer dessa kort att komma nära den popularitet som dockor har. Kommer detta att hända under min livstid? När det gäller allt samlarobjekt kan denna fråga inte besvaras. Popularitet är något som sker genom tanken på att varje individ multipliceras till många. Den enda realistiska tanken som kan formuleras är baserad på samlarobjekt av tidigare popularitet som vunnit popularitet idag och att en dag i framtiden kommer att känna igen dessa samlarkort som en bild av ett populärt föremål från det förflutna som kommer att tillföra värde till korten när de är erkänd.

Leave a Comment