Autopilot för att tjäna pengar – Hur man skapar ett

Sedan början av 2000-talet har jag varit fast besluten att lära mig hur man skapar ett system för att tjäna pengar på autopilot. Jag blev inspirerad efter att ha köpt en e-bok som lärde mig hur man tjänar pengar på eBay. Men det var själva e-boken som utlöste ett ögonblick av ljus som fortsätter att inspirera mig till denna dag. Efter att ha köpt boken insåg jag enkelheten i att sälja en nedladdningsbar digital produkt som kan säljas online utan att ha att göra med några kunder eller ens fysiskt lägga upp något.

Efter att ha skrivit några av mina egna e-böcker och försökt sälja dem på en webbplats, insåg jag att det var ur min liga! Så efter att ha köpt några onlinekurser som lärde mig grundläggande marknadsföringstekniker hittade jag en annan affärsmodell som kallas affiliate marketing. Affiliate marketing är en remissbaserad affärsmodell där du hänvisar kunder till andras produkter. Hänvisningar kan göras i vilken form som helst, men oftast görs de online genom automatiserade marknadsföringsstrategier: blogga, bygga listor, annonsera och använda olika digitala marknadsföringsstrategier.

En försäljning görs via en unik spårningslänk som spåras tillbaka till den hänvisande affiliate. Så när en försäljning görs, får den som hänvisade försäljningen kredit för det och tjänar en provision. Produktägaren ansvarar för att hantera kunder och leverera produkten. Så det är ett system som kan användas för att generera intäkter på komplett autopilot.

Som affiliate-marknadsförare får du betalt för att hänvisa kunder till produkter och tjänster online. Om du lär dig verktygen för denna handel, kan du göra många försäljningar helt på autopilot, med hjälp av verktyg och mjukvara som du kan köra själv. Som jag lärde mig senare under min affiliateresa kan du också marknadsföra produkter som genererar återkommande provisioner. Dessa är produkter som medlemskap och mjukvaruprodukter som tar ut löpande avgifter. Om du hänvisar till en produkt som någon använder i ett onlineföretag kan du tjäna provision på löpande basis, potentiellt i flera år eller åtminstone kundens livstid.

Ett av de bästa verktygen för affiliate-marknadsförare är en e-postautosvarare. Med en autosvarare kan du samla in e-postadresser från en webbplats och leverera en automatisk sekvens av e-postmeddelanden till dina prenumeranter. När din lista växer kan du göra massor av försäljning genom att använda affiliate-länkar i dina e-postmeddelanden.

En e-postlista är viktig för affiliate-marknadsförare eftersom det betyder att de kan behålla och öka antalet prenumeranter som de kan marknadsföra affiliate-produkter till. De mest lönsamma affiliates utökar din e-postlista till tiotals och hundratusentals prenumeranter. Ett enda e-postmeddelande till en sådan publik kan resultera i flera försäljningar, och allt kan också automatiseras!

“Säljtratten” är en viktig aspekt av ett system för att tjäna pengar på en autopilot. Försäljningskanalen börjar med en annonsplattform som leder webbplatsbesökare till en målsida där de anger sin e-post. Vid den tidpunkten går de in i försäljningstratten och börjar ta emot e-postmeddelanden.

Den affiliate som äger listan kommer att skicka meddelanden (på autopilot) för att hjälpa prenumeranter med ett visst ämne. Så om någon registrerade sig för golftips, till exempel, skulle meddelanden kunna spela golf. Instruktionsvideor kan till exempel hjälpa dig att lära dig rätt teknik. Förutom att ge värde i e-postmeddelanden kommer affiliate också att marknadsföra affiliate-produkter till sin lista.

Den första produkten i försäljningstratten är en prisvärd produkt av typen “entry-level”. Många prenumeranter kommer inte att köpa produkten, men vissa kommer att göra det. Efter att någon köpt en produkt från försäljningstratten får de automatiskt en annan produkt av större värde.

När kunden går igenom säljtrattsprocessen och köper något, fortsätter de att få mer värdefulla produkter som erbjuder större värde. Att använda en försäljningstratt som erbjuder flera produkter är ett av de bästa sätten att bygga ett lönsamt system för att tjäna pengar på autopiloten.

Många affiliate-marknadsförare gör misstaget att välja lågvärdiga fysiska produkter som inte tjänar mycket när de gör en försäljning. Jag gjorde också det här misstaget när jag började lära mig. Genom att använda högre värdeprodukter kan du tjäna mycket mer för samma ansträngning. Prenumerationsprodukter och produkter med hög biljett är den bästa användningstypen för att få mer vinst.

Att använda en sådan här försäljningstratt har också en annan fördel. Med produkter med lågt värde är det mycket svårare att driva betalda marknadsföringskampanjer och göra vinst. Men med högbiljettprodukter och återkommande inkomster är det mycket mer uppnåeligt. Om du använder lågvärdiga produkter måste du använda billigare marknadsföringsstrategier som att blogga. Det kan ta mycket tid och ansträngning att få dragkraft när du använder billigare marknadsföringsstrategier som denna. Med betald annonsering kan du köra en annonskampanj och se resultat nästan direkt.

Den andra fördelen med att använda en betald marknadsföringskampanj för ett onlineföretag är att den är skalbar. Med organiska strategier kan du spendera månader på att skapa innehåll och hoppas att det så småningom kommer att få draghjälp och börja sälja. Med betald marknadsföring är det omedelbart. Du ser direkt om det fungerar eller inte. När du har skapat en lönsam kampanj kan du skala upp den helt enkelt genom att öka din marknadsföringsbudget. Detta är inte så lätt med content marketing (t.ex. blogga).

Det bästa systemet för att tjäna pengar på autopilot som jag har hittat är affärsmodellen för affiliatemarknadsföring. Det finns tusentals produkter online som du kan marknadsföra som affiliate. Genom att välja högbiljetts- och prenumerationsprodukter att sälja och använda en rad produkter istället för en enda produkt, kan du få mer dragkraft snabbare med betalda marknadsföringsstrategier.

Naturligtvis finns det andra sätt att bygga en inkomst online med affiliate-marknadsföringsmodellen. Blogga, videoblogga och använda marknadsföring på sociala medier är tre andra strategier du kan använda för att sälja affiliate-produkter online. Men vilken strategi du än använder, lönar det sig att skaffa ett autosvar och bygga en e-postlista. Det är definitivt en av de saker som hjälpte mig mest med att bygga ett onlineföretag.

Leave a Comment