Att dra av fastighetsskatt sparar pengar på inkomstskatt

De säger att bara två saker i livet är säkra: döden och skatter. Det som inte är säkert är hur mycket skatt en person kommer att betala. När det gäller federala inkomstskatter kan bettet vara betydande. Den övre inkomstskatteklassen drabbar skattebetalarna med 35 % av deras beskattningsbara inkomst. Det enda sättet att betala mindre skatt är att dra full nytta av alla tillgängliga skatteavdrag.

Tyvärr, trots påståenden från många böcker, informationsreklam och webbplatser, finns det förvånansvärt få skatteavdrag som kan användas av de flesta skattebetalare som inte befinner sig i en speciell situation, som att äga ett företag, driva en gård eller ha ett stort förtroende eller avkastning på investeringar. Många saker som är tekniskt avdragsgilla är inte till stor nytta för de flesta skattebetalare eftersom ett specifikt minimum eller golv måste uppfyllas innan dessa saker blir genomförbara skatteavdrag. Till exempel, medan sjukvårdskostnader kan vara avdragsgill, detta gäller endast sjukvårdsräkningar som överstiger 9 % av din inkomst. Med andra ord, om inte dina medicinska räkningar är enorma, finns det ingen självrisk för dig.

Den goda nyheten är att det finns flera betydande skatteavdrag tillgängliga för skattebetalare som äger fastigheter. Regeringen fortsätter att uppmuntra amerikaner att köpa sina egna hem genom ett antal betydande skatteavdrag. De flesta är medvetna om att ränta på bolån är avdragsgill för de flesta till exempel. Även på nya bolån är eventuella poäng som betalas på lånet också avdragsgilla.

Mindre känt är fastighetsskatteavdraget. Skatteavdraget är ett av de vanligaste skatteavdragen av personer som söker professionell skatterådgivning från en registrerad agent, auktoriserad revisor (CPA) eller annan skatteexpert. Begär är inte svårt att förstå. Det verkar väldigt orättvist att behöva betala skatt på pengar som redan har använts för att betala skatt. När det gäller fastighetsskatter håller skattelagen med.

Vissa skattebetalare misslyckas med att dra av fastighetsskatt på sin inkomstskatt eftersom de glömmer att betala dem. Detta beror på att många bolån är inrättade med ett depositionskonto där banken eller långivaren har pengar för att betala för saker som hemförsäkring och fastighetsskatt för låntagarens räkning. Ägaren betalar ett extra belopp varje månad som en del av den obligatoriska månadsbetalningen. Dessa extra pengar hålls på spärrkontot tills det är dags att betala en angiven kostnad. Även om bolåneföretaget skriver checken för att betala fastighetsskatten på ett hem, använder det låntagarens pengar för att göra det; därför tillkommer avdraget villaägaren, inte banken.

Var ska man dra av fastighetsskatt

För att dra av fastighetsskatt, fyll i lämpligt belopp på IRS Form A (detaljerade avdrag). Dra av din fastighetsskatt på rad 6 (fastighetsskatter). För husägare som betalar sin fastighetsskatt via ett spärrat konto via sitt hypoteksbolag, är den totala skatten som betalas vanligtvis inkluderad på formuläret 1099-INT som lämnats in av långivaren. För husägare som betalar fastighetsskatt kan det vara nödvändigt att gå igenom bokföringen för att hitta beloppet. Tänk på att många stater, städer och län kräver att du betalar fastighetsskatt två gånger om året; Räkna därför de två betalningarna för att undvika att bara dra av hälften av det faktiskt betalade beloppet.

Leave a Comment