Arbetsinkomst – den viktigaste inkomstkällan för ideella organisationer

Särskilt i dagens ekonomi, om du driver en ideell organisation, uppmuntrar jag dig att diversifiera dina intäktsströmmar. Om du planerar att förbli solvent vill du inte vara alltför beroende av någon inkomstkälla. Att ha flera intäktsströmmar kommer att göra ditt företag mer benägna att upprätthålla sig själv på lång sikt.

En vanlig missuppfattning om ideella organisationer är att de inte kan och inte ska göra vinst. Detta är helt falskt. En ideell organisation är en verksamhet och måste generera vinst. Det är olyckligt att de flesta som startar ideella organisationer inte helt förstår hur man utvecklar en ideell affärsmodell som genererar tillräckligt med intäkter för att göra vinst. Det är ganska enkelt, du skapar en produkt och säljer den.

Låt oss titta på några verkliga exempel för att ge dig en bättre uppfattning om vad jag pratar om. Quicksilver Track Club är ett elitidrottsprogram som arbetar med utsatta ungdomar. Dess uppdrag är att coacha barn, utveckla deras atletiska färdigheter så att de kan få stipendier. Som du kan se om du besöker webbplatsen är registreringsavgiften $235 per år. Programmet är inte gratis. Ja, de betjänar ekonomiskt missgynnade barn, men det kostar pengar att tillhandahålla denna tjänst. Många som startar ideella organisationer vill erbjuda sina tjänster gratis och man kan helt enkelt inte driva ett företag utan intäkter. Och utan en tydlig förståelse av detta grundläggande koncept kan du inte bygga en framgångsrik ideell organisation.

Ett annat alternativ för att tjäna inkomst är försäljning av materiella produkter. American Cancer Society har bemästrat konsten att sälja produkter. På deras hemsida kan du köpa smycken, skjortor, jackor, klockor och en mängd andra produkter. De har ett armband med kristallpärlor som säljs för $18,99. Om de säljer 1 000 av dessa på en månad har de tjänat 19 000,00 USD. Deras väska säljs för $12,99. Återigen, att sälja 1000 av dem kommer att inbringa $13 000,00. När de skrev den här artikeln rapporterade de på sin hemsida att de hade samlat in 58 miljoner dollar genom olika insamlingar och produktförsäljning.

A Making A Way Housing, Inc. får merparten av sina intäkter från att hyra fastigheter. Organisationens huvudsakliga verksamhet är att tillhandahålla bostäder till överkomliga priser för hemlösa och personer som genomgår behandling för alkohol- och drogmissbruk. Invånarna betalar hyra som subventioneras av donationer. Hyrespriserna är inte marknadspriser, men de är inte heller gratis. De har 70 lägenheter med två sovrum. Varje enhet är ockuperad av två invånare som har råd med mellan $100-350 i månaden. Vid dessa beläggningsgrader kan de generera mellan $14 000 och $49,000 per månad.

Jag gillar att använda cirkeldiagramillustrationen. En paj har flera skivor. För ideella organisationer representerar varje segment en inkomstkälla. Jag föreslår att den viktigaste och största delen av alla ideella organisationers inkomstkaka är intjänade intäkter. Den kloke personen är den som utvecklar sin ideella affärsmodell med förvärvsinkomst som hörnsten.

Leave a Comment