Är proprietära indikatorer nödvändiga för att lyckas med E-Mini Trading?

Ett stort antal handelsoperationer kräver att potentiella medlemmar köper en uppsättning indikatorer som lärare hävdar är “absolut nödvändiga” för att handla framgångsrikt. Dessa indikatorer kostar ofta tusentals dollar och har en slående likhet med någon av de många populära indikatorerna som kan erhållas från Internet för liten eller ingen kostnad. Enligt min åsikt finns det få, om några, e-mini-handelsindikatorer som är värda det pris som många av dessa lärare begär.

Låt oss vara ärliga här. Affärsutbildningsverksamheten har förvandlats från en prestationsbaserad verksamhet de senaste åren till en mjukvarudriven verksamhet. Varför? Tja, det enkla svaret är pengar och ansvar. En indikator behöver inte visa en resultaträkning i slutet av dagen och till det astronomiska pris som de flesta för närvarande prissätts till blir prestandan verkligen sekundär. Nya handlare får en falsk känsla av säkerhet när de vet att de använder en speciell indikator som har visat sig vara lönsam, och de hoppar handlöst in i striden med sin nya tekniskt avancerade programvara. Ingenting kan vara mer vilseledande än detta antagande; handelsteknik gör bra handlare, inte indikatorer.

Naturligtvis kan vilken erfaren handlare som helst berätta att det finns väldigt lite nytt i världen av värdeindikatorer. Det finns ingen magi i proprietära indikatorer; istället är de flesta en rehash eller en kombination av långvariga indikatorer välkända för erfarna handlare. Med undantag för den nyligen introducerade mjukvaran för orderflöden, är den gamla J. Wells Wilder-stilen för handel med eftersläpande indikatorer normen.

Wow, du är för hård mot indikatorerna. Det måste finnas något värde i dessa program.

Jag har inte varit inblandad i swinghandel sedan mina institutionella handelsdagar, så det kan vara något värde om du är en swingtrader; men om du är en e-mini scalper finns det inget värde i den magiska timmesindikatorn. Du kan hitta en mängd liknande indikatorer i de listade indikatorerna som är en integrerad del av alla välrenommerade handelsplattformar.

För de som har läst mina tidigare artiklar vet ni att jag undviker allt utom realtidsindikatorer, av vilka det bara finns ett fåtal. E-mini scalpers kräver realtidsinformation, inte fördröjd information, för att fatta korrekta handelsbeslut.

Det kan finnas någon obskyr indikator som kommer att förändra handelsvärlden, men jag har inte hittat den än. De flesta proprietära indikatorer har en slående likhet med MACD, Stochastics, CCI och någon av de andra populära gratis indikatorerna. Mitt råd är att titta på vilken proprietär indikator som helst och avgöra om den kommer att ha något värde i din handel och sedan fatta ett beslut att spendera tusentals om du verkligen ser värdet. För mig finns det inget värde. Naturligtvis kan du känna annorlunda och det är ett val du måste göra.

Slutligen, om ett handelsprogram kräver att du köper dess indikatorer för att vara en del av dess program, bör du förmodligen titta på andra program och se om du inte kan hitta värde i ett program som lär ut handelstekniker, inte indikatorhandel. Som alltid, lycka till med din handel.

Leave a Comment