Är kryptovaluta pengars framtid?

Hur kommer framtidens pengar att se ut? Föreställ dig att gå in på en restaurang och titta på den digitala menyn för din favoritkombomåltid. Bara, istället för att kosta $8,99, visas det som 0,009 BTC.

Kan krypto verkligen vara pengarnas framtid? Svaret på den frågan beror på allmän konsensus om ett antal viktiga beslut, från användarvänlighet till säkerhet och regelverk.

Låt oss undersöka båda sidor av det (digitala) myntet och jämföra och kontrastera traditionell fiatvaluta med kryptovaluta.

Den första och viktigaste komponenten är förtroende.

Det är absolut nödvändigt att folk litar på den valuta de använder. Vad ger dollarn värde? Är det guld? Nej, dollarn har inte backats upp av guld sedan 1970. Så vad ger dollarn (eller någon annan fiatvaluta) dess värde? Valutan i vissa länder anses vara mer stabil än i andra. I slutändan är det människors förtroende att regeringen som utfärdar dessa pengar står bakom dem och i huvudsak garanterar dess “värde”.

Hur fungerar förtroende med Bitcoin, eftersom det är decentraliserat, vilket betyder att det inte är ett statligt organ som ger ut mynten? Bitcoin lever på blockchain, som i grund och botten är en online-reskontra som låter hela världen se varje transaktion. Var och en av dessa transaktioner verifieras av gruvarbetare (människor som använder datorer i ett peer-to-peer-nätverk) för att förhindra bedrägeri och även säkerställa att det inte finns några dubbla utgifter. I utbyte mot sina tjänster för att upprätthålla blockkedjans integritet får gruvarbetare en betalning för varje verifierad transaktion. Eftersom det finns otaliga gruvarbetare som försöker tjäna pengar, kontrollerar var och en den andras arbete för fel. Denna proof-of-work-process är anledningen till att blockkedjan aldrig har blivit hackad. I huvudsak är detta förtroende det som ger Bitcoin dess värde.

Låt oss sedan titta på förtroendets närmaste vän, säkerhet.

Vad händer om min bank blir rånad eller det finns bedräglig aktivitet på mitt kreditkort? Mina bankinsättningar täcks av FDIC-försäkring. Min bank kommer sannolikt också att återföra alla debiteringar på mitt kort som jag aldrig har gjort. Det betyder inte att brottslingar inte kommer att kunna utföra frustrerande och tidskrävande stunts. Det är mer eller mindre sinnesfriden som kommer av att veta att jag sannolikt kommer att bli botad från varje intrång mot mig själv.

Inom krypto finns det många alternativ när det kommer till var du ska behålla dina pengar. Det är absolut nödvändigt att veta att transaktioner är försäkrade för ditt skydd. Det finns välrenommerade börser som Binance och Coinbase som har en bevisad erfarenhet av att fixa misstag för sina kunder. Precis som det finns oansedda banker över hela världen, gäller det samma för kryptovalutor.

Vad händer om jag kastar en tjugodollarssedel i en eld? Detsamma gäller kryptovalutor. Om jag förlorar mina inloggningsuppgifter för en viss digital plånbok eller börs, kommer jag inte att kunna komma åt dessa mynt. Återigen, jag kan inte nog betona vikten av att göra affärer med ett välrenommerat företag.

Nästa nummer är skalning. För närvarande kan detta vara det största hindret som hindrar människor från att handla mer på blockkedjan. När det kommer till transaktionshastigheten rör sig fiatvaluta mycket snabbare än kryptovaluta. Visa kan hantera cirka 40 000 transaktioner per sekund. Under normala omständigheter kan blockkedjan bara hantera cirka 10 per sekund. Ett nytt protokoll håller dock på att antas som kommer att öka detta till 60 000 transaktioner per sekund. Känd som Lightning Network, kan det leda till att kryptovaluta blir pengars framtid.

Samtalet skulle inte vara komplett utan att prata om bekvämlighet. Vad gillar folk vanligtvis med traditionella bank- och utgiftsmetoder? För den som föredrar kontanter är det självklart lätt att använda för det mesta. Om du försöker boka ett hotellrum eller en hyrbil behöver du ett kreditkort. Personligen använder jag mitt kreditkort överallt jag går på grund av bekvämligheten, säkerheten och belöningarna.

Visste du att det finns företag som tillhandahåller allt detta även i kryptorymden? Monaco ger nu ut Visa-kort med logotyp som automatiskt konverterar din digitala valuta till din lokala valuta åt dig.

Om du någonsin har försökt att överföra pengar till någon vet du att den här processen kan vara mycket tråkig och dyr. Blockchain-transaktioner tillåter en användare att skicka kryptovaluta till vem som helst på bara några minuter, oavsett var de bor. Det är också betydligt billigare och säkrare än att skicka en banköverföring.

Det finns andra moderna metoder för att överföra pengar som finns i båda världarna. Ta till exempel appar som Zelle, Venmo och Messenger Pay. Dessa appar används av miljontals millennials varje dag. Visste du också att de börjar införliva kryptografi också?

Square Cash-appen inkluderar nu Bitcoin och VD Jack Dorsey sa: “Bitcoin, för oss, är bara att köpa och sälja. Vi tror att detta är en spelförändrande teknik för vår bransch och vi vill lära oss så snart som möjligt.”

Han tillade: “Bitcoin ger en möjlighet att få fler människor att komma åt det finansiella systemet.”

Även om det är uppenbart att fiat-utgifter fortfarande dominerar hur de flesta av oss flyttar pengar, vinner det nystartade kryptosystemet snabbt mark. Bevisen finns överallt. Före 2017 var det svårt att hitta mainstream mediabevakning. Nu täcker nästan alla stora affärsnyheter Bitcoin. Från Forbes till Fidelity, alla ger sin åsikt.

Vad är min åsikt? Den kanske största anledningen till att Bitcoin kan lyckas är att den är rättvis, inkluderande och ger ekonomisk tillgång till fler människor runt om i världen. Banker och stora institutioner ser detta som ett hot mot själva existensen. De är på väg att förlora den största överföring av rikedom som världen någonsin har sett.

Fortfarande obestämt? Ställ dig själv denna fråga: “Liter folk mer eller mindre på regeringar och banker varje dag?”

Ditt svar på den frågan kan vara det som avgör pengarnas framtid.

Leave a Comment