Amazon dödar inte ditt företag, det är du

För några dagar sedan gick jag till affären för att hämta några bitar efter jobbet, vilket var högtrafik. När jag gick för att betala tittade jag på två kassörer med lådor och väldigt långa köer. Så jag valde att hantera självbetjäning, och när jag fastnade för den specifika sekvensen jag skulle gå igenom för att betala, fanns ingenstans att vara den människa som i de första dagarna av självbetjäning hjälpte människor att komma igång med betalmaskinen. sett. att bli hittad.

Som någon som har arbetat inom detaljhandeln i flera år, trodde jag inte att chefer som agerade som om folk inte var frustrerade och upprörda över att ha denna fruktansvärda upplevelse i en butik. Vad hände med tjänsten? När blev det ett minne blott? När blev det acceptabelt för företag att bortse från sina kunders tid och erfarenhet?

Som entreprenör har jag många samtal med småföretagare om hur onlineföretag och återförsäljare dödar sina vinster, och de har inget annat val än att hålla saker magra och elaka.

Amazon är en favorit affär mördare.

Men när jag går till butiker ser jag långa köer, vilket jag föredrar att undvika genom att få tillgång till några saker på en digital detaljhandelsplattform och få mina produkter vanligtvis inom några timmar efter att jag beställt hemifrån. Vem vill gå till en butik för att få en obehaglig upplevelse när jag kan sitta i mitt hus och köpa det jag behöver på en bråkdel av tiden?

Här är min syn på stora dåliga Amazon och andra globala återförsäljare som förstör småföretag: Nej, det är de inte.

Även om det finns för- och nackdelar med Amazon och andra globala företag, som att betala konkurrenskraftiga och rättvisa löner och arbetsvillkor för sina anställda, är det lätt att tänka på online-återförsäljare som fienden eftersom det ger företagare en annan person att arbeta med. .

Om du har ett företag och du inte anpassar dig till de förändringar som sker, och du tror att du anpassar dig genom att förstöra kundupplevelsen, så har du ingen annan att skylla på än dig själv. Du förlorar din vinst på grund av dig, inte Amazon.

Jag har en fråga till dig.

Har du någonsin tänkt på att konkurrera med Amazon och andra stora återförsäljare online?

Om svaret är nej, varför inte?

Om du säger att det beror på att ditt företag inte kan konkurrera med ett biljonföretag, och om det gör det måste det lura kunden, så har du fel. Ja, du kan konkurrera med Amazon och andra globala jättar och få fler kunder. Se hur:

  1. Ändra ditt tänkesätt: Först till kvarn. Du måste se dig i spegeln och sluta ursäkta ditt företags misslyckande med att vara innovativa och anpassningsbara till någon annan än dig. Det är viktigt att göra detta, för om du från början tror att du har förlorat, är det bättre att stänga butiken. Du måste tro att ditt företag kan sticka ut.
  2. Håll dig i ditt körfält: Jag är en affärsman och jag har mer än sju varumärken. En av de viktigaste sakerna vi gör är att hålla oss på vår väg. Vi är inte allt för alla. Vi väljer nischer för varumärken och är obevekliga när det gäller att vara marknadsledare. Amazon har tusentals produkter och fortsätter att bryta sig in i nya branscher som publicering, detaljhandel och nu hälsovård och till och med utbildning. Vill du slå Amazon? Fokusera som en laser på en nisch.
  3. Utveckla ett syfte: Om du söker på Amazon har den vanligtvis hundratusentals liknande produkter som skor. Ingen kommer att gå igenom detta, men om du är en skoåterförsäljare och du räknar ut ett specifikt värde för dina kunder att köpa skor från dig (t.ex. ett högre syfte), då kommer folk att spela förmyndare över din butik. Amazon är inte ute efter att skapa en konsumentberättelse för att göra en positiv inverkan. Men andra varumärken har klivit in för att göra skillnad med sina produkter, och det är en konkurrensfördel som ditt företag skulle ha jämfört med en gigant som Amazon.
  4. Kundservice:En konkurrensfördel för mina varumärken framför mina konkurrenter är exceptionell kundservice. Du kan krossa även Amazon om du tillhandahåller något som verkar ha gått ur stil – extraordinär, live kundservice där människor kan prata med en annan människa som bryr sig om kundupplevelsen. Om du vill att kunder ska gå in i din butik, tänk på hur du kan betjäna dem och behandla varje person som en unik individ.
  5. Erfarenhet: Detta går ihop med föregående punkt. Tänk på vilken upplevelse du vill erbjuda dina kunder. Vill du att de ska stå i kö i din butik (vilket inte kommer att hända många) eller kliva in i en ny, modern (inklusive massor av teknik) och rolig upplevelse? Tänk på kundupplevelsen från det ögonblick som konsumenterna ser ditt varumärke, till försäljningsstället och därefter. Kundupplevelse är anledningen till att Amazon är en global gigant; de är fanatiska när det gäller att känna sina kunder.

Om du vill fortsätta hävda att ditt företag inte kan konkurrera med Amazon eller andra onlineåterförsäljare, stäng butiken. Du är säker. Men om du vill gå ut ur ditt sätt och driva ditt företag framgångsrikt under 2000-talet, börja jobba. Det finns mycket hav och även små fiskar simmar vid sidan av jättevalarna. Du kan inte vara rädd för det.

Leave a Comment