Akutsparkonto: Spara mer än bara pengar

Få, om någon, av oss slipper livets ekonomiska utmaningar. Oavsett om det är uppsägningar på jobbet, oväntade läkarräkningar eller en makes förlorade inkomster, att ha otillräckliga reservmedel för att betala ens en eller två av våra räkningar kan leda många till en omöjligt snäv budget, förlust av fastigheter och ibland till och med konkurs .

Lika viktigt som alla andra poster i din budget, att skapa ett nödsparkonto med tillräckligt med pengar för att betala tre till sex månader av dina månatliga räkningar kan ge den ekonomiska buffert du behöver för att överleva medan du återhämtar dig.

Så även när du betalar av dina nuvarande skulder, budgetera för regelbundna insättningar på ditt akuta sparkonto åtminstone tills du når din tremånaders utgiftsnivå. Många ekonomiska planerare föreslår till och med att ha sex månaders utgifter på ett sådant sparkonto. För att vara säker bör du överväga hur lång tid det kan ta dig i din specifika karriär och position att hitta och säkra ett annat jobb om din nuvarande inkomst skulle upphöra. Befattningar inom vissa yrken tar längre tid än andra att hitta.

I början är konsistens mycket viktigare än kvantitet, så även en insättning på $10 per månad är en bra början. Många tenderar att spendera alla “överskottspengar” de märker på sitt checkkonto och sedan ta ut sparbeloppet så snart de sätter in sin lön. För att göra saker enkelt, låt din bank eller kreditförening automatiskt överföra 10 USD eller mer från ditt checkkonto till dina besparingar en viss dag varje månad. När pengarna är slut från ditt checkkonto blir du mindre frestad att spendera dem.

När du har uppnått ditt önskade saldo på ditt akuta sparkonto, ta det budgeterade månadsbeloppet för det kontot och börja tillämpa det på eventuella konsumentskulder du kan ha. När du är skuldfri bör det månatliga beloppet gå till investeringar och pensionsplanering.

Återupptar:

1. Skapa och lev på en månatlig personlig budget eller familjebudget.

2. Öppna ett nytt sparkonto – detta kommer att vara för ditt akuta sparkonto.

3. Så snart du får en lönecheck sätter du in pengar från ditt akuta sparkonto på din bank, även om det bara är 10 USD i månaden. Öka allteftersom din budget och inkomst tillåter.

4. Bestäm hur mycket du betalar månadsvis för utgifter.

5. Fortsätt att sätta in pengar på ditt akuta sparkonto tills du har ett saldo som motsvarar minst tre månaders utgifter.

Leave a Comment