Affärsför- och nackdelar

Många drömmer om att ha ett eget företag. De fokuserar på de fördelar de kan njuta av, inklusive friheten att välja scheman, stolthet över ägande och, förhoppningsvis, stora vinster.

Tyvärr, enligt Innovation, Science and Economic Development i Kanada, misslyckas omkring 97 % av nystartade företag med mindre än 100 anställda under det första verksamhetsåret. Endast 85 % överlever i tre år och 70 % i fem år. Cirka 7 000 affärsmisslyckanden inträffar under ett år.

Även de som har år av högskoleutbildning och professionella licenser kan kämpa om de inte har bra affärssinne. Utifrån kan det tyckas att psykologer, tandläkare, jurister, läkare och revisorer har lyckats! Sanningen är att dina avgifter inte går direkt in på dina personliga sparkonton.

Om du tycker att kostnaderna för professionella tjänster och specialisttjänster är för höga, överväg följande:

1. Meriter – Förutom ansökningsavgifter, böcker och utgifter under de många åren av universitetsstudier, är många praktikplatser och situationer med övervakad praktik obetalda. Att få en pergamentexamen och en övningslicens handlar inte bara om framgång. De utlöser också återbetalning av vad som kan vara många tusentals dollar i studielån.
2. Årliga avgifter – Varje år betalar jag nästan 3 000 USD till mina tillsynsmyndigheter och försäkringsagenter för licensiering och yrkesansvar.
3. Faciliteter och utrustning – De som startar en praktik behöver inte bara ha ett kontor, utan även möbler och utrustning som passar deras hantverk.
4. Personal – Ta en titt på din läkarmottagning nästa gång du har en tid. Hur många familjer får inkomst från läkaren? Får de betalt om läkaren är på semester eller under utbildning? Hur mycket betalas yrkesmannen för er räkning för personalförmåner?
5. Handledning – Ju mer personal, desto mer tid behövs för orientering, möten och systemarbete.
6. Månatliga utgifter – Förutom ränta på företagslån, kontorshyra eller bolånebetalningar och anställdas löner, finns det elräkningar, kontorsmateriel, städkostnader och teknikkostnader för att driva kontoret.
7. Professionell utveckling – De flesta licensieringsorgan kräver ett visst antal timmars utbildning varje år för att säkerställa att den professionella har spetskompetens och kunskap.
8. Bokföring – Skatteanmälanskostnader och statliga programkrav måste fyllas i av en specialist som vanligtvis tar betalt per timme. Vissa proffs måste också vänta på betalningar från företag eller springa efter kontrollen när kunderna inte betalar kontant. Det tar inte lång tid innan fordringarna hopar sig.
9. Skatter och förmåner – Till skillnad från anställda har yrkesverksamma inte betald sjukskrivning, semester eller sjukskrivning. Om de inte jobbar har de ingen inkomst. De måste dock fortfarande betala personlig skatt och inkomstskatt.
10. Pappersarbete – Ofta konsumeras vad som kan vara fakturerbara timmar av pappersarbete, administration eller andra obetalda uppgifter.
11. Tid – Låt dig inte luras. Att starta och driva ett företag tar mycket tid. De flesta framgångsrika entreprenörer arbetar långa timmar, av vilka många aldrig ses av allmänheten. När du ser någon på golfbanan på eftermiddagen kanske du inte inser att samma proffs var på kontoret förrän midnatt dagen innan.
12. Ansvarsskyldighet – Du är ensam ansvarig för att säkerställa att etiska och lämpliga tjänster tillhandahålls till allmänheten för allt arbete som utförs av dig och ditt team. När det finns ett problem är det du som måste ta itu med det.

Under åren har jag arbetat i statliga, detaljhandels- och privata företag, så jag vet att oavsett vilken karriärväg du väljer så finns det fördelar och nackdelar. Om du vill starta ett företag, anser att ovanstående inte är naivt och sårbart.

När du får tillgång till tjänster från en professionell, se dig omkring och kom ihåg att personen framför dig bara kommer att få en bråkdel av vad du debiteras. Resten går till företagskostnader.

Leave a Comment