9 tips för att ändra inriktning på verksamheten

I min förra artikel tittade vi på de 8 tecken på att ditt företag inte kan ändra riktning. Nu när du vet vad de är, låt oss titta på den motsatta synen på hur man ändrar riktning.

Förändringar i affärsriktningen kan ske som en reaktion på ekonomiska förhållanden eller som ett beslut att ändra dina affärsmål. Förändring är svårt och vi reagerar alla på förändringar med olika grader av motstånd. Så om förändring är något du vill eller behöver göra, så här gör du processen enklare.

  1. Sluta sälja produkter och tjänster. Det är vad de flesta av dina konkurrenter gör. Börja sälja önskade resultat eller lösningar på problem. Ingen betalar en copywriter en avgift för att skriva kopia – de betalar en avgift för resultatet av kopian han skriver.
  2. Sluta tro att dina kunder, klienter eller patienter är annorlunda. Dan Kennedy säger: “Det finns inga yogis i skogen. Det finns inget som heter att vara smartare än den vanliga björnen.” Om du inte säljer till utomjordingar eller olika livsformer så säljer du till människor.
  3. Lyssna på dina kunder, konsumenter och patienter. Om du inte har tid, gör en undersökning bland de bästa 30-35 % av dina kunder. Ta reda på vad de tycker och varför de gör affärer med dig. Du kan sluta bli väldigt förvånad.
  4. Få ut mer. Gå åtminstone med i din lokala förening och en grupp av olika företagare. Kanske är det det lokala rådet eller serviceklubben, ett företagsforum eller någon nätverksgrupp.
  5. Starta en idé och bildfil. Stora idéer finns runt omkring oss. De bästa är omöjliga att dölja och någon har redan betalat för att testa om de fungerar! Bra marknadsföring kommer in i din brevlåda och i de publikationer du läser varje dag. Börja bli en samlare av idéer och annonser. Skriv ner dem, men arkivera dem inte – börja använda dessa idéer.
  6. Öppna Google. Hitta andra bra företag inom ditt område utanför din marknad och se vad de gör. Lyft luren, ring ägaren, presentera dig själv och starta en konversation. Prova det med ett icke-konkurrerande företag i din egen stad!
  7. Att läsa. Läs erbjudandena inom ditt eget område eller bransch, läs erbjudandena på valfri målmarknad och läs för att utöka din allmänna kunskap. Tips – släng en roman med två i mixen, det finns idéer i dem också. Se upp – börja inte läsa hela dagen och tro att du gör något. Bara en timme om dagen. En dos, 2 trettio min. sessioner, eller 3 tjugo min. sessioner. Det går direkt till att investera i dig själv.
  8. Få ansvar. Familj, vänner och bekanta är inte bra rådgivare. De har sina egna agendor och åsikter om vad som är rätt för dig – och hur det du gör kan påverka dem. Skaffa en affärscoach, inte för att ge råd utan för att hålla dig ansvarig för dina planer på att göra saker annorlunda och sätta upp nya mål.
  9. Behåll – eller skaffa – vanan att vidta åtgärder. Utan handling, avsiktlig handling, händer ingenting. Naturligtvis vet du det, så fortsätt med det goda arbetet.

Förmågan att ändra riktning kommer direkt från din beslutsamhet att förbli flexibel. När något inte fungerar måste du göra ändringar för att få de resultat du vill ha. När du märker att du motsätter dig förändring, kom ihåg:

Allt annat är mer sannolikt att lyckas än det som inte fungerar just nu.

Leave a Comment