7 viktiga tips från Business Woman Rahab-bibeln för dagens gudskvinna

Rahab var en affärskvinna från Bibeln som bodde i staden Jeriko. Hon var en kanaaneisk kvinna som också drev ett värdshus där besökare i staden (troligen mest män) vistades. Hon arbetade med lin, en typ av fiber som användes för att göra rep och tyger. Den här kvinnan från Bibeln skulle ha varit i en icke-traditionell verksamhet för kvinnor vid den tiden. Du kan hitta Rahab omnämnd i flera delar av Bibeln, men hennes huvudberättelse finns i Josua 2:1-22 och Matteus 1:5. Rahab var en snabbtänkt affärskvinna som höll sina öron öppna och kommunicerade med sina kunder. Det var så hon lärde sig viktig information som till slut gjorde det möjligt för henne att rädda livet på två israeliska spioner, vilket resulterade i att hon räddade sitt eget liv och sin familjs liv när hennes hemland togs till fånga.

Rahabs berättelse är en kraftfull berättelse om en biblisk affärskvinna som upplevde Guds nåd i en farlig situation på grund av sin tro och sina kloka handlingar. Trots att hon var prostituerad hade hon tro på Gud. Som ett resultat blev hon mor till Boas, släktingens återlösare, och så småningom Ruts svärmor. Rahab var morfars mormor till kung David och en förfader till Jesus Kristus. Hon har mycket att dela med Guds moderna kvinna i affärer. Här är sju tips från Bibelns kvinna Rahab till dagens kristna affärskvinna.

1. Lyckas trots ditt förflutna. Rahab var en kvinna som negativt stämplades som en prostituerad i Bibeln, förmodligen på grund av sin livsstil eller andra skäl som inte beskrivs. Ändå hade hon modet att framgångsrikt driva ett icke-traditionellt företag och möta en farlig situation genom att tro på Gud. Många kvinnor har gått igenom svåra situationer i livet. Vissa har märkts med ett negativt rykte eller kallats namn som kanske eller kanske inte är förtjänta. Det kan ofta innebära att man drar sig ur samhället för att slippa bli sårad eller förlöjligad. Men Gud är större än en titel eller ett ångerfullt förflutet. Om du har en kallelse i ditt liv, låt inte ett skakigt förflutet hindra dig från att ha en framgångsrik framtid.

2. Lär dig att kommunicera med andra. Rahab höll sina öron och ögon öppna när hon skötte sina affärer. När kunderna kom tittade hon på dem; när de talade lyssnade hon så mycket som behövdes. Det var så hon räddade sitt liv och sina familjemedlemmars liv. Affärskvinnor måste veta hur man tittar och lyssnar när de gör affärer. Var uppmärksam på andra för att förstå deras professionella behov och få den information du behöver för ditt företag.

3. Skaffa förhandlingsförmåga. Rahab visste hur man förhandlar med tuffa soldater och spioner i en situation på liv och död. Efter att ha drivit ett icke-traditionellt företag i sin stad, har hon fått färdigheter för att göra affärer med alla typer av människor. Företag kan kräva att engagera sig i tuffa förhandlingar med konkurrenter eller motståndare. Träna på rätt handelsfärdigheter så att du är redo att använda dem när det behövs.

5. Var flexibel och redo att förändras. Rahab kan ha försökt ignorera informationen hon fick om den kommande attacken mot hennes stad eller vägrat tro att den sanne Guds armé skulle lyckas. Istället bestämde hon sig snabbt för att ändra sitt bekväma liv för att svara på vad som var på väg att hända. En Guds affärskvinna måste vara flexibel. Hon måste vara villig att göra förändringar i sitt liv och sin verksamhet som Gud leder, även när det från början verkar svårt att göra.

6. Kom ihåg dina prioriteringar när saker förändras. Rahab kunde ha räddat sig själv och aldrig sett sig tillbaka. Men hon hade sina prioriteringar i ordning; hon kom ihåg sin familj och räddade dem alla också. Mycket svåra omständigheter kan skapa mycket stress. Det är möjligt att glömma dina prioriteringar under dessa tider om du inte är tydlig med dina värderingar. Vad skulle du göra i en mycket stressig situation? En smart affärskvinna tänker på sätt att undvika att bli förblindad av oväntade händelser som kan hända i affärer.

7. Använd de resurser du har. Rahab använde växterna hon hade på sitt tak för att göra vad hon lovade genom att skydda israelitiska spioner från att fångas av soldater. Vad har du runt din plats som kan verka värdelöst eller utan flera användningsområden? Ta en ny titt på råvaror för att se potentiella kreativa användningsområden för dem, eller överväg kreativa marknadsföringsstrategier för att driva verksamheten framåt. Du kanske har tillgång till mer lager, idéer och potential än du någonsin föreställt dig för att bedriva din verksamhet på nya sätt.

Rahab är en kvinna från Bibeln som vände sig från att leva ett liv i synd till att bli en av matriarkerna i den kristna tron. Hon använde starka affärskunskaper i tuffa tider och erbjuder lektioner för den moderna affärskvinnan om hur man tänker snabbt när en dålig situation verkar nästan omöjlig att övervinna.

Leave a Comment