7 fördelar med kryptovaluta

Kryptovaluta är ett digitalt alternativ till att använda kreditkort eller kontanter för att göra vardagliga betalningar i en mängd olika situationer. Det fortsätter att växa som ett lönsamt alternativ till traditionella betalningsmetoder, men det måste fortfarande bli mer stabilt innan det välkomnas fullt ut av vanligt folk. Låt oss ta en titt på några av de många fördelarna med att använda kryptovaluta:

Bedrägeri – Eventuella problem med bedrägerier hålls till ett minimum eftersom kryptovaluta är digital, vilket kan förhindra en omvänd eller förfalskad betalning. Denna typ av åtgärd kan vara ett problem med andra traditionella betalningsalternativ som kreditkort på grund av återkrav.

Identitetsstöld – Det finns inget behov av att tillhandahålla personlig information som kan leda till identitetsstöld när du använder kryptovaluta. Om du använder ett kreditkort får butiken mycket information relaterad till din kreditgräns, även för en mycket liten transaktion. Kreditkortsbetalning är också beroende av en pull-transaktion där ett specifikt belopp begärs från ett konto. Med en kryptovalutabetalning är transaktionen push-baserad, vilket ger kontoinnehavaren möjlighet att endast skicka det exakta beloppet som ska betalas utan någon extra information.

Mångsidig användning – en kryptovalutabetalning kan enkelt göras för att uppfylla vissa villkor. Ett digitalt kontrakt kan skapas för att göra en betalning med förbehåll för slutförande vid ett framtida datum, referera till externa fakta eller erhålla tredje parts godkännande. Även med ett särskilt avtal på plats är denna typ av betalning fortfarande mycket snabb och effektiv.

Enkel åtkomst – Användningen av kryptovaluta är allmänt tillgänglig för alla med tillgång till internet. Det börjar bli mycket populärt i vissa delar av världen, som Kenya, där nästan 1/3 av befolkningen använder en digital plånbok genom den lokala mikrokredittjänsten.

Låga avgifter – Det är möjligt att genomföra en kryptovalutatransaktion utan att behöva betala extra avgifter eller avgifter. Men om en digital plånbok eller tredjepartstjänst används för att hålla kryptovalutan, kommer det sannolikt att tillkomma en liten avgift.

Gränsöverskridande handel – denna betalningstyp är inte föremål för landsspecifika avgifter, transaktionsavgifter, räntor eller växelkurser, vilket gör det möjligt att genomföra gränsöverskridande överföringar relativt enkelt.

Anpassningsförmåga – Med nästan 1 200 unika typer av kryptovalutor på den globala marknaden finns det många möjligheter att använda en betalningsmetod som matchar dina specifika behov. Även om det finns många alternativ för att använda mynt i vardagen, finns det också de som är avsedda för en specifik användning eller en viss sektor.

Leave a Comment