6 olika modeller för internetmarknadsföring

I mina senaste tre artiklar har jag pratat om mina upp- och nedgångar inom affiliatemarknadsföring, de två sidorna av denna affärsmodell och varför det är viktigare att ge värde till människor än något annat – inklusive självförtroende för ditt företags framgång. . Här ska jag förklara de 6 olika modellerna för internetmarknadsföring, som är ganska generella per definition.

1. Affiliate-marknadsföring

Den första mallen är överlägset den mest grundläggande och ändå nödvändig för alla nybörjare att komma igång. Det vill säga att marknadsföra andras produkter och tjänster – vare sig de är digitala eller fysiska – och få betalt i gengäld. Det finns många sätt att göra detta på, men det är ett annat ämne som jag ska ta upp idag.

2. E-handel

Den andra modellen är e-handel.

Även om det kan tyckas likna att marknadsföra fysiska produkter som en affiliate vid första anblicken, är det inte det.

Vad detta i huvudsak betyder är att istället för att ha en fysisk butik som kan kosta tiotusentals i hyra, personal och lagerkostnader, kan du ha ett virtuellt skyltfönster i form av en e-handelswebbplats.

Till skillnad från den traditionella modellen behöver du inte ha ett enormt lager hemma.

Du behöver bara ha bra kontakter från pålitliga leverantörer som är villiga att leverera produkterna till dig för dina kunder, för att säkerställa att de är i bra skick och exakt vad dina kunder kräver när de beställer.

Den enda nackdelen är att det är mycket utmanande att bygga en e-handelsbutik. Speciellt för en nybörjare som inte kan något om webbdesign.

Även om du anlitat en frilansare kan du behöva betala hundratals och till och med tusentals dollar på grund av det upplevda värdet, eftersom du i deras butik kan tjäna mycket mer än du initialt investerar i det långa loppet, även om du kanske inte kan tjäna de pengarna direkt..

3. Lokal företagsrådgivning

Om du redan är skicklig på att skapa webbplatser och ranka dem högst upp på Google, kan du vara en lokal företagsrådgivare för offline-företagare, oavsett om de driver företag, kaféer eller butiker.

Om du dessutom kan locka kunder genom andra onlinestrategier blir det ännu bättre.

Jag rekommenderar dock inte detta för nybörjare eftersom de flesta företagare är väldigt selektiva i vem de ska anställa precis som de borde anställa i anställningsintervjuer.

4. frilansare

Du kan också göra frilansarbete för internetmarknadsförare om du är bra på att designa webbplatser, skriva innehåll som artiklar, blogginlägg, e-böcker och korta rapporter, designa banners, e-omslag och grafik.

Men förvänta dig inte att få höga löner om du inte är en erfaren programmerare och mjukvaruutvecklare.

Du kan gå till sajter som Elance, Fiverr och Guru för att erbjuda dina tjänster.

5. Mobilappar

Detta är ett annat yrke som du kan överväga om du vill lära dig och tjäna på att designa mobilappar för människor.

Med tanke på det faktum att iPhones är mycket populära nuförtiden och människor tenderar att surfa på nätet genom dem för både bärbara och stationära datorer, är detta en annan modell du bör överväga.

6. Skapa och sälja dina egna informationsprodukter

Jag berörde detta ämne kort i min artikel om de två sidorna av affiliate-marknadsföringsmyntet.

Vad det betyder är att du skriver dina e-böcker och skapar dina egna videohandledningar som lär folk hur man gör vissa saker baserat på din kunskap och erfarenhet.

Det behöver inte bara vara internetmarknadsföring.

Det kan vara andra saker som smarta affärsinvesteringar, klok ekonomisk förvaltning, personlig utveckling och hälsorelaterade ämnen.

Eller till och med hobbyer baserade på din personliga passion såväl som andras.

Leave a Comment