6 fördelar med att investera i kryptovalutor

Bitcoins födelse 2009 öppnade dörren till investeringsmöjligheter i en helt ny typ av tillgångsklass – kryptovaluta. Många kom in i rymden ganska tidigt.

Intresserade av den enorma potentialen hos dessa spirande men lovande tillgångar köpte de kryptovalutor till låga priser. Följaktligen blev tjurarnas gång 2017 miljonärer/miljardärer. Även de som inte satsade mycket fick anständiga vinster.

Tre år senare är kryptovalutor fortfarande lönsamma och marknaden är här för att stanna. Du kanske redan är en investerare/handlare eller så kanske du funderar på att pröva lyckan. I båda fallen är det vettigt att känna till fördelarna med att investera i kryptovalutor.

Kryptovaluta har en ljus framtid

Enligt en rapport med titeln Imagine 2030 publicerad av Deutsche Bank kommer kredit- och betalkort att bli föråldrade. Smartphones och andra elektroniska enheter kommer att ersätta dem.

Kryptovalutor kommer inte längre att ses som utstötta, utan som alternativ till befintliga monetära system. Dess fördelar som säkerhet, hastighet, minimala transaktionsavgifter, enkel lagring och relevans i den digitala tidsåldern kommer att uppmärksammas.

Konkreta regleringsriktlinjer skulle popularisera kryptovalutor och driva på adoption. Rapporten förutspår att det kommer att finnas 200 miljoner användare av kryptovaluta plånbok år 2030 och nästan 350 miljoner år 2035.

Möjlighet att vara en del av en växande gemenskap

#IndiaWantsCrypto av WazirX kampanj avslutade nyligen 600 dagar. Det har blivit en massiv rörelse till stöd för cryptocurrency och blockchain-adoption i Indien.

Dessutom har den senaste domen från Högsta domstolen som upphävde RBI:s kryptobanksförbud 2018 ingjutit en ny våg av förtroende bland indiska bitcoin- och kryptovalutainvesterare.

2020 Edelman Trust Barometer Report pekar också på människors växande tro på kryptovalutor och blockchain-teknik. Enligt resultaten litar 73% av indier på kryptovalutor och blockchain-teknik. 60 % säger att effekten av kryptovaluta/blockchain kommer att vara positiv.

Som investerare i kryptovaluta är du en del av en blomstrande och snabbt växande community.

Större vinstpotential

Diversifiering är en viktig investeringsregel. Särskilt under dessa tider när de flesta tillgångar har lidit stora förluster på grund av ekonomiska svårigheter som orsakats av covid-19-pandemin.

Medan investeringar i bitcoin har gett en avkastning på 26 % sedan början av året hittills, har guldet gett en avkastning på 16 %. Många andra kryptovalutor har registrerat tresiffrig ROI. Aktiemarknaderna har, som vi alla vet, visat dystra prestationer. Råoljepriset sjönk under 0 under april månad.

Att inkludera bitcoin eller någon annan kryptovaluta i din portfölj skulle skydda fondens värde i sådana osäkra globala marknadssituationer. Detta faktum imponerades också av miljardärens makrohedgefondförvaltare Paul Tudor Jones när han för en månad sedan tillkännagav planer på att investera i Bitcoin.

Kryptovalutamarknader fungerar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året

Till skillnad från de vanliga marknaderna fungerar kryptovalutamarknader 24 timmar om dygnet, alla dagar på året utan trötthet. Detta beror på att digitala valutasystem i huvudsak är designade med hjälp av kryptografiskt skyddade mjukvarukoder.

Den operativa designen involverar inte mänsklig inblandning. Därför är du fri att handla med kryptovalutor eller investera i digitala tillgångar när du vill. Det är en stor fördel! Kryptovalutamarknader är mycket effektiva på detta sätt.

Till exempel har Bitcoin framgångsrikt bearbetat transaktioner med 99,98 % drifttid sedan starten 2009.

Tweet: https://twitter.com/fernandoulrich/status/1185368277557620736

Inga pappersarbete eller formaliteter krävs

Du kan investera i bitcoin eller någon annan kryptovaluta var som helst och när som helst utan några onödiga villkor.

Till skillnad från konventionella investeringsalternativ, där en absurt hög mängd dokumentation krävs för att bevisa att du är en “ackrediterad investerare”, är investering i kryptovaluta gratis för alla. Detta var faktiskt det avsedda målet bakom uppkomsten av kryptovalutor. Demokratiseringen av finans/pengar.

Att köpa någon kryptovaluta i Wazir X, behöver du öppna ett konto för vilket du bara behöver ange några grundläggande detaljer inklusive din bankkontoinformation. När du väl har checkat in är du klar inom några timmar.

exklusiv investeringsfastighet

Genom att köpa bitcoin eller någon annan kryptovaluta blir du ensam ägare till just den digitala tillgången. Transaktionen sker på peer-to-peer-basis.

Till skillnad från obligationer, fonder, mäklarhus är det ingen tredje part som “hanterar din investering” åt dig. Du ger köp- och säljorder när du vill.

Användarautonomi är den största fördelen med kryptovalutasystem som erbjuder otroliga möjligheter att investera och bygga en korpus på ditt kärnkapital “oberoende”.

Det här var några av fördelarna med att investera i kryptovalutor. Vi hoppas att du finner dem användbara och övertygande nog för att starta din investeringsresa i kryptovaluta.

Leave a Comment