5 fördelar med handel med kryptovalutor

När det kommer till handel med kryptovalutor måste du spekulera i om marknaden du har valt kommer att stiga eller falla i värde. Och det intressanta är att du aldrig äger den digitala tillgången. Faktum är att handel sker med derivatprodukter som CFD:er. Låt oss ta en titt på fördelarna med handel med kryptovalutor. Läs vidare för att lära dig mer.

flyktighet

Även om kryptovaluta är en ny marknad är den ganska volatil på grund av kortlivat spekulativt intresse. Priset på bitcoin sjönk till 5 851 $ från 19 378 $ 2018, på bara ett år. Värdet på andra digitala valutor är dock ganska stabilt, vilket är goda nyheter.

Det som gör denna värld så spännande är volatiliteten i kryptovalutans värde. Prisrörelser ger många möjligheter för handlare. Detta medför dock en hel del risker också. Så om du bestämmer dig för att utforska marknaden, se till att göra din research och sätta ihop en riskhanteringsstrategi.

Kontorstid

Normalt är marknaden öppen för handel 24/7 eftersom den inte regleras av någon regering. Dessutom görs transaktioner mellan köpare och säljare över hela världen. Det kan finnas korta perioder av stillestånd när infrastrukturuppgraderingar sker.

Förbättrad likviditet

Likviditet avser hur snabbt en digital valuta kan säljas mot kontanter. Denna funktion är viktig eftersom den möjliggör snabbare transaktionstider, bättre noggrannhet och bättre prissättning. I allmänhet är marknaden något illikvid, eftersom finansiella transaktioner sker på olika börser. Därför kan små affärer ge stora förändringar i priserna.

Hävstångsexponering

Eftersom CFD-handel anses vara en hävstångsprodukt kan du öppna en position på vad vi kallar “marginal”. I det här fallet är insättningsbeloppet en bråkdel av transaktionsbeloppet. Således kan du njuta av stor marknadsexponering utan att investera mycket pengar.

Förlusten eller vinsten kommer att återspegla värdet på positionen vid tidpunkten för dess stängning. Därför, om du handlar med marginal, kan du göra enorma vinster genom att investera en liten summa pengar. Men det förstärker också förluster som kan överstiga din insättning på en handel. Så se till att du tar hänsyn till det totala positionsvärdet innan du investerar i CFD:er.

Det är också viktigt att se till att du följer en sund riskhanteringsstrategi, som bör innebära lämpliga gränser och stopp.

Snabb kontoöppning

Om du vill köpa kryptovalutor, se till att du gör det genom ett utbyte. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett växlingskonto och behålla valutan i din plånbok. Tänk på att denna process kan vara restriktiv och ta mycket tid och ansträngning. Men när kontot har skapats kommer resten av processen att vara ganska smidig och problemfri.

Lång historia kort, det här är några av de mest framträdande fördelarna med handel med kryptovalutor här och nu. Jag hoppas att du tycker att den här artikeln är ganska användbar.

Leave a Comment