4 vanliga misstag du bör undvika när du handlar med kryptovalutor

Idag kan du snabbt och enkelt investera i kryptovalutor. Du har friheten att investera med hjälp av nätmäklare, men du kan inte säga säkert om detta är en idiotsäker satsning. Det finns många risker och fallgropar som du måste möta om du funderar på att gå in på detta område. Du behöver dock inte behärska världen av datavetenskap eller finans för att komma igång. Vad det betyder är att du måste fatta ett välgrundat beslut. I den här artikeln kommer vi att prata om några vanliga misstag som de flesta investerare i kryptovaluta gör. Läs vidare för att lära dig mer.

1: Du köper fel mynt

Om du har bestämt dig för att köpa Bitcoin måste du vara försiktig. Det finns olika typer av Bitcoin som Bitcoin private, Bitcoin SV, Bitcoin Gold och Bitcoin cash. Det finns med andra ord många konsekvenser som du måste hålla utkik efter.

Även om de inte är dåliga eller bedrägliga, se till att du vet vad du köper. Även om du köper fel valuta kan du fortfarande sälja tillbaka den och leta efter rätt.

2: You’re Not For The Wild Ride

Om du vill bryta dig in i kryptovalutornas värld måste du ha nerver av stål för att möta volatiliteten. Till skillnad från den traditionella finansvärlden har kryptovaluta extrem volatilitet, enligt Theresa Morison, som är en certifierad finansiell planerare i Arizona.

Enligt henne bör du som ny investerare investera en liten summa i början, typ 100 dollar i månaden, och sedan glömma det. Om du håller ett öga på marknaden dagligen blir du galen.

Dessutom, bara för att du är nybörjare, kanske du vill hålla dig till 2-3 kryptovalutor som du är bekant med. Helst kan du överväga etablerade valutor först, som Bitcoin och Ethereum.

3: Du dubbelkollar inte adressen

Många handlare med kryptovaluta förlorar sina mynt bara för att de inte verifierar adressen. Till skillnad från en vanlig banköverföring kan du inte bara återställa en transaktion. Därför måste du vara mycket försiktig när du gör den här typen av transaktioner med kryptovaluta. Om du inte är tillräckligt försiktig kan du förlora tusentals dollar på några sekunder.

4: Du tappade åtkomst till din plånbok

Även om det finns ett begränsat antal på 21 miljoner Bitcoins, skapas inte det totala antalet Bitcoins. Anledningen är att många av myntinnehavarna har tappat tillgången till sina plånböcker på grund av glömda lösenord.

Enligt Chainanalysis-rapporten är 1 av 5 Bitcoins utvunna hittills inte tillgängliga på grund av förlorade lösenord. Se därför till att förvara ditt lösenord på ett säkert ställe innan du börjar läsa.

Kort sagt, vi föreslår att du undviker dessa fyra vanligaste misstagen om du vill lyckas i världen av handel med kryptovalutor. Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att hålla dig på den säkra sidan och nå framgång som handlare eller investerare.

Leave a Comment