4 tips för att tjäna pengar i den medicinska avfallsindustrin

Avfall är det enda som världen någonsin kommer att ha. Som människor producerar vi tillsammans massor av avfall varje dag. Från dagligt hushållsavfall, biologiskt farligt avfall produceras av stora industrier, sjukhussopor producerat av sjukvårdsindustrin, smittsamt avfall, detaljhandelsavfall, elektronikavfall, listan är oändlig. Enbart när det gäller matsvinn rapporterar Wired Magazine att amerikaner slänger upp till hälften av maten de äter.

Det är alltså ingen överraskning att avfallshantering är en miljardindustri eftersom, låt oss inse det, med allt skräp vi producerar måste någon ta ut soporna. Och det är inte så enkelt som att ta bort det, utan att kassera det på rätt sätt för att säkerställa att avfallet vi producerar inte är skadligt för miljön.

Man tänker normalt inte på det, men varje skräp man producerar måste kasseras på rätt sätt. Om du till exempel har extra färgburkar liggandes runt huset kan du inte bara slänga dem i papperskorgen och det är det – nej. Dina extra burkar med färg klassas som farligt avfall och för att slänga dem behöver du boka tid till närmaste farligt avfallsstation, lämna in dem så tar de hand om korrekt avfallshantering.

Om det är den process du måste gå igenom för att kassera farligt hushållsavfall, föreställ dig hur det skulle vara för medicinskt avfall? Endast på lokala sjukhus och vårdcentraler kan du föreställa dig hur mycket smittsamt sjukhusavfall de producerar på en daglig basis. Att göra sig av med detta avfall, rätten metoder för hantering av smittsamt avfall bör praktiseras och specialiserade medicinska avfallshanteringstjänster krävs för att göra sig av med dem på rätt sätt i enlighet med de regler och föreskrifter som fastställts av staten.

Och det är så du blir en riktig pengarsmakare – det finns många affärsmöjligheter för dig industrin för medicinskt avfall.

Och om du tänker att det bara är sjukhus som producerar den här typen av avfall kan du tänka om. Enligt Chron.com, om du är villig att uppfylla alla regulatoriska krav och investera i alla nödvändiga verktyg och maskiner, kan du tillhandahålla avfallshanteringstjänster till “medicinska, tandläkar- och veterinärkliniker, såväl som ambulerande kirurgiska centra och sjukhus”. Faktum är att du kan avtala med många andra anläggningar som producerar medicinskt avfall, såsom läkemedelsföretag, laboratorier, privata kliniker och till och med fängelser; praktiskt taget vilken plats som helst som producerar smittsamt medicinskt avfall kan bli din potentiella kund.

Om du är intresserad av att utforska guldgruvan av affärsmöjligheter som är den medicinska avfallsindustrin eller om du redan har din egen avfallssanering och funderar på att expandera, kanske du vill gå vidare och läsa de sex tips och resurser som vi har har begränsat det för att hjälpa dig att starta ditt eget företag för medicinsk avfallshantering:

1. Var inte rädd för att börja smått.

Börja smått, jobba hårt, dröm stort – gå ut starkt. Detta är mantrat för varje småföretagare. Men det var precis vad Taylor Chunn gjorde. Mottagare av årets Waste 360​40 Under 40 Awards-program “som uppmärksammar inspirerande och innovativa yrkesverksamma under 40 vars arbete inom avfalls-, återvinnings- och organisk industrin har gett ett betydande bidrag till branschen.”

Från att bokstavligen knacka på dörrar och dela ut visitkort, är Taylor Chunn nu VD och VD för Medical Waste Management, ett New Orleans-baserat företag för bortskaffande av medicinskt avfall som hanterar otroliga 2 miljoner pund avfall varje år.

2. Följ alla din delstats standarder, regler och föreskrifter för avfallshantering av medicinskt avfall.

Avfallsbranschen är hårt reglerad – och det av förklarliga skäl. Hantering, hantering och kassering av avfall kan vara en mycket känslig och omständlig process. Alla säkerhetsåtgärder måste följas för att hålla dig, din personal och miljön säkra. Det är därför det är ett måste att följa statliga bestämmelser. Som ett resultat av alla dessa bestämmelser är det oundvikligt att granskas regelbundet. För att undvika höga avgifter måste du alltid vara följsam.

För att komma igång kan du ta en titt på US Environmental Protection Agencys webbplats. EPA-webbplatsen är en utmärkt resurs för att undersöka allt du behöver veta om avfallsregler. Du kan också leta efter legitima webbplatser som medicalwasterregulations.com där du kan slå upp medicinska regler för varje stat.

Chron.com erbjuder också grundregler för hur du startar ditt eget företag för bortskaffande av medicinskt avfall.

3. Investera i lämpliga lokaler och transporttjänster

“Plocka soporna” är en av de mest grundläggande funktionerna hos ett sophanteringsföretag. Givetvis med undantag för smittsamt avfall eller borttagning av vassa föremåldär det kommer att finnas tillfällen då du behöver kassera det på certifierade avfallsstationer, är din primära uppgift som avfallshanteringstjänst att fysiskt samla in det biologiskt farliga avfallet från olika anläggningar.

Gå till Department of Environmental Conservation webbplats för fullständig och detaljerad information om reglerad behandling, lagring, inneslutning, transport och bortskaffande av biologiskt farligt avfall.

4. Viktigast av allt, investera i rätt personer

Till skillnad från andra småföretag där du kan vara verksamhetschef, personalchef, HR och alla andra funktioner på ett och samma ställe, behöver en medicinsk avfallsverksamhet rätt utbildad personal. Du kan börja med en handfull personer med grundläggande jobbfunktioner, men investera i personer med rätt utbildning, certifieringar osv. är avgörande för att säkerställa din framgång i den här branschen.

Där har du det – enkla, praktiska tips för att starta en egen verksamhet för medicinskt avfall. Vi vet att det inte är lätt att starta allt, men med rätt tänkesätt, rätt resurser och naturligtvis hårt arbete är det en enorm möjlighet att tjäna pengar på medicinskt avfall.

Leave a Comment