3 sätt att tjäna pengar på din podcast

Hur skulle du vilja tjäna pengar på din podcast? Om du gör poddsändningar är potentialen att tjäna pengar på din podcast en extra fördel för dig som poddsändare.

Som podcastare behöver du inte oroa dig för stora omkostnader och intäkterna som din podcast genererar kommer till största delen att vara vinst.

Det finns tre huvudsakliga sätt att tjäna pengar på din podcast.

1. Generera intäkter genom kommersiella sponsorer

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på din podcast är genom kommersiell sponsring av din show. Om du lyckas få en stor sponsor kan du generera stora intäkter för din podcast. Allt eftersom tiden går börjar stora företag inse den verkliga betydelsen av poddsändning.

Två mammor, Paige och Gretchen från Virginia, förstår vikten av företagssponsorer. De är värd för en veckovisa show som heter MommyCast som fokuserar på mammor. Paige är mamma till 5 barn och Gretchen är mamma till 2.

De fick två stora sponsorer för sin show, Earthlink och Dixie. Som ett resultat tjänar de betydande inkomster bara från kommersiell sponsring av deras show. När de först började göra podcasts hade de förmodligen ingen aning om hur populär deras show skulle bli. Earthlink och Dixie insåg dock effekten av deras show och bestämde sig för att bli sponsorer. http://www.mommycast.com/

Om två Virginia mammor kan göra det, kan vem som helst uppnå samma mål. Det spelar ingen roll var du bor eller vad podden handlar om. Om du lyckas generera en rejäl lyssnande publik ökar chanserna att få stora sponsorer till din podcast.

Kommersiell sponsring för din podcast är ett utmärkt sätt att generera en bra inkomstkälla. Om du lyckas få en stor sponsor kan det generera stora intäkter för dig som poddsändare.

När två stora företag som Earthlink och Dixie erkänner podcasting som ett sätt att nå potentiella kunder, är det goda nyheter för alla poddsändare. När en stor sponsor annonserar på traditionell radio, begränsas radiostationens signal av kraft till en specifik geografisk region. Men med podcasting finns det ingen geografisk begränsning. Alla i världen som har en dator eller mp3-spelare kan lyssna på programmet. Så detta är ett utmärkt försäljningsargument för potentiella sponsorer.

2. Tjäna pengar på donationer

Ett annat sätt att tjäna pengar på din podcast är genom donationer. Till exempel är Adam Kempenaar och Sam Hallgren värdar för en filmpodcast från Chicago två gånger i veckan som heter Cinecast. De recenserar olika filmer och ger sina åsikter. Deras podcast blir väldigt populär och fortsätter att växa dagligen. http://www.cinecast.com/

Om du besöker iTunes kommer du att se att de är listade som en utvald podcast i deras podcastkatalog. Detta är ett stort plus för Cinemacast. http://www.apple.com/itunes/podcasts/

Adam och Sam bestämde sig för att tjäna pengar genom att be om donationer till sin podcast. När du går in på deras hemsida kommer du att se en PayPay-knapp där lyssnare kan göra en donation till podden. PayPal har ett positivt rykte och erbjuder ett utmärkt sätt att ta emot donationer.

Om du förser din lyssnare med värdefull information kommer de att uppskatta dina ansträngningar och vara mer benägna att göra en donation. Men med tiden kommer Cinecast sannolikt att kunna skaffa nationella sponsorer.

När du först börjar podda är donationer ett utmärkt sätt att generera intäkter när din publik växer.

3. Tjäna pengar på din webbplats eller blogg

Det tredje sättet att tjäna pengar på din podcast är med annonser på din webbplats eller blogg. Google AdSense är ett sätt att uppnå detta mål. AdSense placerar annonser på din webbplats och när någon klickar på annonserna får du betalt. https://www.google.com/adsense/

Ett annat sätt att tjäna pengar på din webbplats eller blogg är genom att marknadsföra olika produkter genom Clickbank. ClickBank erbjuder över 10 000 produkter som du kan marknadsföra som affiliate. Att registrera sig som affiliate med ClickBank är gratis och du tjänar pengar varje gång någon köper en produkt via länkarna som visas på din webbplats. http://clickbank.com/

Nyckelelementet för att tjäna pengar är att få din podcast uppmärksammad. Det bästa sättet att uppnå detta mål är att få din podcast listad på iTunes och även listad i andra podcastkataloger. Du måste låta folk veta att du är där ute så att du kan få en stor publik. Med tiden, när din publik växer, ökar också potentialen för kommersiella sponsorer.

Leave a Comment